Vahva ja lujarakenteinen tuulivoimala sekä rannikkoseudun
että maaseudun kiinteistöjen
lämpöenergian ja matalataajussähkön tuotantoon.

Takaisin edelliselle sivulle

FWT01 - 4 / 1500
"FWT01"

"NOLLAYKKÖNEN" Tuulivoimala FWT01 Vetroen


Voimalan mekaniikka perustuu USA:n ja venäläisten tuulivoimaharrastajien yhteistyöhön 1970-luvulta ja vuosina 1980 - 1988 Kurilien niemimaalla kehitettyyn perusvenäläisesti "pommin kestävään" laitteeseen.

PERUSTIETOJA

Voimala toimitetaan kokonaisena tuulivoimajärjestelmänä, joka liitetään kiinteistön keskuslämmitysjärjestelmään. Tämä tuulivoimala on tarkoitettu ensisijaisesti kiinteistöihin, joissa on entuudestaan vesikeskuslämmitys sisältäen vesivaraajan, jonka vesitilavuus on mielellään yli 1400 L. Vesivaraajaan asennettavilla lisävastuksilla pääosa tehosta muutetaan lämpöenergiaksi. Tämän lisäksi voidaan käyttää tiettyjä lisälaitteita erillisen pistorasian kautta kotitalouden pienempiin tarpeisiin, kuten kahvinkeitin, erillinen pienehkö sähköliesi/-levy, pölynimuri tai vast. Voimalaa ei kytketä valtiolliseen sähköverkkoon.

Toimitus käsittää seuraavat laitteet ja työt:

  1. Voimala kaikkine rakenteineen,
  2. Perustukset töineen,
  3. Maakaapeli 200 m asti asennus töineen,
  4. Voimalan maadoitus,
  5. Voimalan nostolaiteen betonijalusta,
  6. Ohjaus- ja säätöjärjestelmät,
  7. Mittauslaitteistot,
  8. Vastukset,
  9. Ohjelmat

Kaikki maansiirtotyöt tilataan sijoituspaikan lähiseudulta. Niistä aiheutuvat kulut eivät sisälly voimalan hintaan.

HINTA: 7900 eur sis. ALV 22%

VOIMALAN TEKNISIÄ OMINAISUUKSIA

Tämä tuulivoimala tuottaa vaihtelevan taajuista sähköenergiaa. Mitsubishi ohjausjärjestelmän avulla turbiini säilyttää tuuliolosuhteista riippuen parhaan aerodynaamisen hyötysuhteensa aina niin pitkään kuin se on mahdollista. Voimala "käynnistyy" n. 3 m/s tuulella, mutta varsinaista hyötytehoa saadaan yli 5 m/s tuulella. Turbiinin suuntaaminen eli kääntyminen tuuleen tapahtuu tuuliruusun avulla. Kääntö ei vaadi sähköenergiaa.

Voimalan tekniset tiedot:

Nimellisteho               4 kW
Nimellisjännite           380 V
Tuotantotaajuusalue   20-45 Hz
Maston korkeus        7 m
Turbiinin halkaisija     6 m
Vuosituotanto           5000 - 9000 kWh/a avoimella paikalla

Sijoituspaikalle asetettavat vaatimukset:

Maaston oltava avointa. Aiotulta sijoituspaikalta etäisyys metsän laitaan vähintään 350 m. Sitä lähempänä saa olla yksittäisiä puita, jotka kuuluvat kiinteistön pihapiiriin. Kiinteistö, johon energia johdetaan saa olla min. 100 m etäisyydellä. Jos rakennuksia on useita tai rakennuksen/-ten leveys sijoituspaikan suunnasta laskettuna ylittää 50 m, etäisyyttä lisättävä 2 m jokaista lisäleveysmetriä kohti.

Esim1.10...50 m leveä kiinteistö => etäisyys rakennuksesta 100 m.
Esim2. 70 m leveä kiinteistö => etäisyys rakennuksesta 140 m.

Yleisesti voidaan todeta, että 150...200 m pihapiiristä on sopivin etäisyys voimalan sijoituspaikalle.

HUOLTO

STE Oy vastaa kaikkien FWT voimaloiden huollosta. Asiakkaalle annetaan koulutus pienempiin huoltoa vaativiin tehtäviin kuten viikkotarkistuksiin. Pienet huollot tehdään mastoa kaatamatta. Suuremmat vaativat maston kaatamisen vinssin avulla. Huoltopalvelun kustannukset määräytyvät useista tekijöistä, joten mitään suuntaa antavaa arviotakaan on mahdoton antaa.

MUUTA

Koevoimalamme lavat ovat väriltään mustat ja masto oliivin vihreä. Tummilla sävyillä pyritään ns. häivyttämään voimala maaseutumaisemaan. Myös jään ja huurteen esto-ominaisuuksia testattiin tummilla sävyillä. Värisävyn voi kuitenkin tilauksen yhteydessä valita haluamakseen. Suosittelemme kuitenkin tummia sävyjä.

Voimala ei tuota energiaa, jos se piilotetaan metsän laitaan. Ennen hankintapäätöstä on tehtävä pätevä tuulisuus mittaus ja tuotantoarvio. Kaikissa tuulivoimaa koskevissa kysymyksissä voitte kääntyä puoleemme. Tekninen neuvonta palvelee Teitä aina - tuulee taikka ei.

Takaisin edelliselle sivulle